Sluta göra kampen mot nazismen till något som kan ifrågasättas!

Jag känner mig sorgsen och väldigt kluven efter helgens demonstation och motdemonstration i Malmö. Mest av allt är jag nog faktiskt arg. Arg för att all uppmärksamhet har satt Svenskarnas Parti på medvetandekartan. 
Nazism är och kommer alltid att vara något som måste bekämpas hårt och skoningslöst. Att nazism får lov att frodas är ett nederlag för mänskligheten. I mina ögon står nazistiska åsikter för det lägsta jag kan tänka mig. Därför är kampen mot dessa åsikter oerhört viktig. Därför är det oerhört viktigt att man inte gör den kampen till något som kan ifrågasättas.
Jag läser inlägg från människor som var på motdemonstrationen igår. Det handlar om polisens övervåld och det handlar om poliser som vägrade lyssna. Det är illa, riktigt illa därför att polisen ska värna demokrati och rättssäkerhet. Folk gillar inte poliser som rider över demonstranter och inte ringer ambulanser åt skadade människor. Vad som också är riktigt illa är de motdemonstranter som maskerade och svartklädda (ja, jag vet att det inte var alla)  hindrade poliser i deras yrkesutövande och attakerade oskyldiga djur med tillhyggen och frätande vätskor. Varför? Jo, för att det inte är speciellt populärt hos gemene man med folk som är elaka mot djur och slår sönder saker. Jo, för man råkar ju inte bara ha en vattenballong med ammoniak i handväskan eller hur? Man har tagit den med sig för att använda den mot människor eller djur. Det är en planerad handling som inte kan försvaras med polisens agerande för det visste man ju inte innan. Det är inte vidare trevligt alls. Folk gillar inte motdemonstranter som gör så. Folk blir liksom förbannade på dem. Och om man använder sig av ytterst lite av sitt vuxenförnuft så förstår man varför.
För varje människa som ifrågasätter någons agerande på helgens protest är det ett nederlag för demokratin. Kampen mot ondska ska vara omöjlig att ifrågasätta!
För vet du vad? Mitt i all denna uppståndelse av människor som bär sig illa åt på olika sätt så står dom där, liksom orörda i mitten. Det verkliga hotet. De som borde mötas av tomma gator, tystnad och bortvända ansikten. De som inte borde erkännas som värda att ens lyssna på. De som bara kan bekämpas genom kunskap och demokrati. Mata dem inte. Låt dem inte frodas i dyningarna av felriktade protester. Kväv dem innan de hinner få fäste. Börjar med dina barn! Denna vecka startar vi ett projekt på min förskola där vi arbetar tillsammans i viktiga diskussioner om alla människors lika rätt och värde. Där börjar jag. Hur börjar du?

RSS 2.0