Påskkalas

Familjen är dansk. Det innebär förutom att vi har en liberal syn på öldrickande också att vi när det är fest äter danska smörrebröd. Hela denna process är omgiven av traditioner och regler som måste följas.
Till exempel:
*Man måste göra minst dubbelt så många smörgåsar som någon i rimlighetens namn orkar äta upp, eftersom alla räknar kallt med att ta med sig minst 20 stycken hem.
*Smöret ska bredas på RIKLIGT!
*Alla måste ha sin favorit och när någon ny familjemedlem skolas in i traditionen så frågar alla förväntansfullt efter denna första måltid vilken som utföll som favorit. Min är leverpastej med champinjoner och bacon.....
*När vi är färdiga med själva tillverkningen av dessa smörrebröd tittar alla på faten och någon säger: -Herregud, hur ska vi orka äta upp alla!?! (Detta är inte något verkligt problem då det mig veterligen aldrig har funnits en smula smörrebröd kvar dag tre)
*Brödet ska vara rätt bröd, äggen ska vara stekta i små idiotiska formar, steken ska skäras i ej för tunna skivor och Gud nåde den som äter upp baconen under själva tillverkningen!!
*Konstnärlig frihet uppmuntras INTE! Nej, har vi alltid lagt ålen till vänster och äggröran till höger SKA DET VARA PÅ DET VISET!!
Men gott är det!

image11

I år gjorde vi 187 mackor.....

image12

Hanna fick som vanligt en hel massa påskpresenter. Familjen skämmer bort våra ungar nå't otroligt!
Här öppnas det paket med kusin Christina.

image14

En jättefin klänning!!

image13

Hanna fick också en chokladhare......

image15

Två lite halvtrötta påskfirare

image16

Kommentarer
Postat av: Faster Helen

De där smörrebröden såg inte så dumma ut!

2008-04-06 @ 19:39:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0